Stedelijk Museum Restaurant by Concern

The restaurant seems to seamlessly extend from interior to exterior.

The restaurant of Amsterdam’s newly-renovated is snuggled into a sleek glass façade, resting below the structure’s awe-striking façade.

Resembling a giant bathtub, the museum (designed by ) is housed in a colossal white window-less structure. The ground-floor café and restaurant sit below this iconic form, spanning out onto a small terrace outdoors which overlooks Museumplein and Van Baerlestraat.

‘Two sides of the restaurant consist completely of glass,’ says designer Gilian Schrofer of design studio. ‘This minimal separation between inside and outside is one of the starting points for the design. The interior runs seamlessly through to the exterior, with not only the concrete benches apparently jutting out through the glass, but also the natural stone floor joining the two spaces.’

Carefully-selected materials – concrete benches, rubber cushions and stainless steel cabinetry – can all be used both inside and outside.

*For more on the museum’s design and other new projects in Amsterdam, check out Mark #38.*

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

https://progressive.ua

www.topobzor.info

http://topobzor.info