Opening Ceremony Store by Max Lamb

Max Lamb created the interior for the Opening Ceremony pop up store in East London.

When saw the space that wanted to move into in London, he realized the most effective way of dealing with its 25-m2 footprint and quirky shape, was to create a few bold moves and accentuate the space’s generous 4-m ceiling.

Using a palette of raw and simple materials, which explored themes of texture, weightlessness and solidity, Lamb first wrapped the three walls in a floor to ceiling, off-white, latex rubber curtain. ‘It creates an inclusive soft space – both acoustically and tangibly,’ explains Lamb, ‘it’s durable and tactile’.

The second move, or ‘key moment’ as Lamb calls it, was to enclose the entire space with a sculptural, electric blue clothes rail – made by the supplier of London Underground’s railings – and create a laser cut, tubular steel shelving unit. Both elements leave ample space on the ground to display objects.

A 750-kg earth-coloured table – sliced from a boulder of Welsh rock – takes pride of place in the centre of the store. Despite the comparable stone-like appearance of the surrounding plinths, the displays were made out of polystyrene offcuts and coated in rubber. ‘The skin colour is the natural shade of the polyurethane rubber, there’s no pigment in it,’ says Lamb. ‘There are no mannequins in this space so this was my alternative’.

Photos

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

https://etalon.com.ua/

www.gepatite.com

cafemarseille.com.ua