GMP Architects

Each pavilion will rise 45m tall; while their interior programs will vary the exterior will appear unified.

CHANGZHOU – Hamburg-based architectural firm GMP (von Gerkan, Marg und Partner) have won first prize in a competition to build a new Culture Centre in Changzhou, China.

The structure will be divided into six modules that will join together with cantilevered bridge-like arches. Each module will rise 45m high, and while their interior functions will vary they will all look uniform and connected from the exterior.

Set to include a library, art museum (on the eastern side) and science and technology museum (on the western side), the centre will span 365,000-sq-m. Inspired by Chinese culture and the element of water, the architects opted to cover the façade with staggered slate grey panels and reflective glass.

Below the building, in a 256,000-sq-m basement, will be a car park and retail spaces. On the roof, spread over the six pavilions, will be a cultural space for people to congregate.

Other competitors in the design race included KSP – Jürgen Engel Architects and Arata Isozaki & Associates.

Renderings courtesy of Crystal Digital Technology



Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

Автополив газонов

вложение денег в недвижимость

Был найден мной нужный портал на тематику www.tokyozakka.com.ua.