Gisle Nataas’ OUTDOOR LAMP / STUDIO

What looks like weathering steel is film-facing plywood.

NESODDEN – Architect Gisle Nataas could be said to have great problem-solving skills. Or maybe he is just good at creating new problems? When the outdoor lamp of his house in Norway broke, he decided that fixing the light alone was just the tip of the iceberg of home improvement – he also needed a storage and studio space for himself.



Eagerly combining all three projects into one, the result is a conceptual yet practical one. Facing the north side of the main house is a new annex, the simple wooden construction is clad with film-facing plywood and lined with OSB – from the main house it looks like an oversized light box. This is where Nataas has followed the concept religiously: instead of building a studio space and fixing the outdoor lamp, the outdoor lamp is now inside the studio. If lit, the light beams warmly through the translucent cladding on the western front of the small structure.



Although the additional studio is just 15 sqm in size, it freed up the former storage room in the main house which has been turned into a bathroom. By cleverly incepting one small new compound, Nataas gained a workspace, storage, a bathroom and a new light. In retrospective, the lamp that was initially broken accounts for a lot of positive change. In chaos theory, the lamp would be the butterfly flapping its wings.

















Photos Haakon Michael Harriss

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

https://steroid-pharm.com

bestseller.reviews/get-the-best-top-9-cox-modems/