Frank Marcus makes a pavilion for bees within a public park

The building is a tailored space for the management of beehives and sharing of knowledge about the park's wildlife.

NIJMEGEN – Designed by local architect and beekeeper Frank Marcus, the Bijenpaviljoen – which translates as the Bee Pavilion – is a small structure assembled within the grounds of the picturesque Goffert Park in the Dutch city of Nijmegen. Constructed for use by the Beekeepers Association, the building is a secure and tailored space which enables the group to manage their beehives and share their knowledge of the park’s diverse wildlife with the local community.

Drawing design inspiration from the natural scenery, Marcus blends the pavilion’s rounded exterior into the park’s landscape with its façade treatment. The sinuous structure was built predominantly from timber sourced from the park itself, further integrating the building within the ecological surroundings.

Appearing to swell, the structure forms three separate spaces. Located at a pinnacle on the north façade, the entrance leads directly into the classroom. From there, the apiary – where the bees reside – can be accessed. An opening on the building’s south façade bathes the hives in direct sunlight throughout the day. Adjacent to the southern façade, a sundial spreads across the ground to mark the time of day as well as the season – emphasizing the importance of the sun’s movement on the life of bees. The architect confirms that ‘the experience and visibility of time becomes a concept, and the matters between man and nature a process’.







Photos courtesy of Frank Marcus

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

ソース

также читайте www.renault.niko.ua