Collective Housing Boréal

TETRARC’s approach uses form and innovative materials to rethink the aesthetic of social housing.

NANTES – In France a subsidized housing building in a disadvantaged urban setting is masquerading as a creative - and colourful - architectural feat.

Half of the façade is covered in a type of wooden patchwork installation which doubles as a passageway to access homes. ‘It’s a kind of large insect on high wooden legs,’ says architect Daniel Caud of TETRARC. ‘It connects public and private spaces, while evoking irresistible memories of a hut, of a voyage in the trees and freedom.’

While the wooden structure covers one side of the building, the other features massive floor-to-ceiling windows for every home. These overlook greenhouses where inhabitants can harvest their own gardens. Carparks are hidden underground, which preserves the natural suroundings, including a park.

Inside, the five-storey structure holds 39 housing units. Originally in this location was a housing structure from the 1960s that faced social stigmatization. TETRARC’s job was to modernize and refit the building and its green setting.

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Latest Products

別れさせ屋 滋賀

https://topobzor.info